31-годишният Кристиян Колев от София, който беше задържан от полицията

...
31-годишният Кристиян Колев от София, който беше задържан от полицията
Коментари Харесай

„Фелдшера“ от линейката с мигрантите иска домашен арест

31-годишният Кристиян Колев от София, който беше арестуван от полицията при започване на декември т.г. преоблечен като фелдшиер в кола за спешна помощ с 14 мигранти в Средецко, ще изиска да бъде пуснат под домакински арест. Това заяви пред кореспондент на Дарик юристът му Красимир Кацарски.

Колев сега се намира в пандиза, откакто съдът в Средец му наложи непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а той-не е обжалвал пред втора инстанция. Сега, съгласно отбраната, следствието против него към този момент е на край и са отпаднали основанията да се смята, че ще се укрие или ще извърши ново закононарушение.

Защитата обърна внимание и на въпроса за продължителната процедура за правене на резултатите от кръвните проби, която да покаже използвал ли е фактически трафиканта опиати. Тя се бави към този момент съвсем месец. За проблем с кръвните проби, най-близката лаборатория за които до Бургас е във Варна, по-рано алармираха и от синдикатите в Министерство на вътрешните работи.

Очаква се и заключението от техническата експертиза на мобилния телефон на обвинения, с цел да се откри кой и от кое място са изпращани локациите за идването на следващата група мигранти в България.

Адвокат Кацарски заяви, че ще внесе настояването за изменение на мярката за неотклонение в първите дни на 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР