31-годишният австрийски канцлер Себастиан Курц идва на посещение у нас

...
31-годишният австрийски канцлер Себастиан Курц идва на посещение у нас
Коментари Харесай

Бойко Борисов приема 31-годишния канцлер на Австрия Курц

31-годишният австрийски канцлер Себастиан Курц идва на посещаване у нас по покана на премиера Бойко Борисов. Двамата ще обсъдят задълбочаването на двустранните връзки, както и съдействието в границите на Европейски Съюз с фокус върху приемствеността в тематиките на Българското и Австрийското ръководи на Съвета на Европейски Съюз.

Курц и Борисов към този момент разговаряха по телефона в средата на януари, когато канцлерът пожела триумф на България по време на председателството на Съвета на Европейския съюз.

След половин година България ще съобщи ротационното водачество точно на Австрия. Себастиан Курц, който на 27-годишна възраст стана най-младият външен министър в Европа (от 2013 до 2017 г.) пък даде обещание на Борисов да продължи работа по приобщаването на Западните Балкани.

Австрия е и една от страните, които имат известни запаси във връзка с приемането на България в шенгенското пространство.

Очаква се в София двамата водачи ще обсъдят тези тематики, както и бъдещето на Европейския съюз в подтекста на идното овакантяване на Англия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР