31-годишната Джесика Алън от Калифорния, САЩ, се съгласява да бъде

...
31-годишната Джесика Алън от Калифорния, САЩ, се съгласява да бъде
Коментари Харесай

Как една жена забременява, докато вече е бременна

31-годишната Джесика Алън от Калифорния, Съединени американски щати, се съгласява да бъде сурогатна майка за китайска двойка, с която се среща в специфична за задачата организация, написа „ Ню Йорк Пост “.

През април 2016 година на дамата е осъществено сполучливо оплождане инвитро с ембрион на китайската двойка.

Рядък феномен: Жена забременя след анален секс, имала клоакална малформация

На шестата седмица от бременността Алън научава, че носи близнаци. Жената е сюрпризирана, само че въпреки всичко тя има вяра в обяснението, че ембрионът на двойката се е разделил в утробата ѝ и е основал еднояйчни близнаци.

Във видеото горе разберете няколко странни медицински обстоятелства

След раждането се оказва, че децата не са еднояйчни близнаци

ДНК тест демонстрира, че те въобще не са близнаци. Според резултатите едното дете е на китайската двойка, а другото на Джесика и брачна половинка ѝ - Уордъл Джаспър.

This surrogate mom got pregnant while she was already pregnant pic.twitter.com/Y7gQWaSu75
— NowThis (@nowthisnews) 3 ноември 2017 година
„ Оказа се, че това е плод на извънредно необичаен медицински феномен, наименуван суперфетация “, споделя Алън пред „ Ню Йорк Пост “.

Учен: Мъжете ще стартират да раждат от на следващия ден

При суперфетацията дамата забременява, до момента в който е към този момент бременна

Това се случва извънредно рядко – в здравната литература могат да бъдат открити единствено няколко образеца за феномена.

Обикновено, когато една жена забременее, разнообразни биологични процеси се отключват, с цел да предотвратят вероятността от последващо зачеване по време на бременността. Тялото освобождава хормон, който би трябвало да спре овулацията.

ПРИПОМНЕТЕ СИ ПЪРВИЯ БРЕМЕНЕН МЪЖ

При суперфетацията обаче дамата продължава да има овулация, макар че е бременна, и в случай че нейната яйцеклетка се срещне със сперматозоид, тя може да бъде оплодена и да докара до втора бременност.

Важно е да се означи, че в този случай двете бременности са с най-малко няколко седмици разлика.

„ Носела съм личното си дете, без да знам, че е мое “,

споделя Джесика пред Ей Би Си. След раждането дамата стартира дело по придобиване на родителските права над детето си, тъй като по закон то не се ражда като нейно, а като дете на китайската двойка.

През февруари тази година Джесика Алън и брачният партньор ѝ дефинитивно получават правата за настойничество на личното си дете и го кръщават Малачи.

Знаехте ли, че... резачката е основана за изродяване на бебета

Тъй като суперфетацията е извънредно рядко събитие, никой не планува появяването му при осъществяване на процедури инвитро за сурогатно майчинство. Случаи като този на Джесика обаче би трябвало да покачат публичното внимание и това на лекарите, с цел да могат в бъдеще усложнени случаи като този да бъдат избегнати.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР