31-годишна жена, бременна в 41-ата седмица, шокира медиците в Русия.

...
31-годишна жена, бременна в 41-ата седмица, шокира медиците в Русия.
Коментари Харесай

Лекари прегледаха бременна в деветия месец жена и останаха шокирани от това, което видяха

31-годишна жена, бременна в 41-ата седмица, шокира медиците в Русия. Бъдещата майка, която до този миг не била посетила нито една женска консултация, отишла на доктор, с цел да ревизира здравословното положение на бебенцето си. Случилото се на прегледа обаче ще остане запечатано в съзнанието й за цялостен живот. Младата рускиня признала пред лекарите, че по време на бременността си не се е подложила на нито едно проучване. Не се доверявала на лекарите и се отнасяла скептично към обичайна медицина. Когато влезнала в 41-ата гестационна седмица и към момента нямала контракции, решила да потърси здравна помощ.

Лекарите й създали обширен обзор и останали шокирани от видяното – плодът не бил в утробата, а в коремната празнина. Това рядко положение е една от формите на извънматочната бременност. Процентът майката да роди живо бебе при сходна бременност е извънредно дребен.



Без да губят време, лекарите вкарали пациентката в операционната. Бебето било извадено с Цезарово сечение. То било изцяло крепко и тежало 4 кг. Гордата майка решила да даде на рожбата си особено име – Вероника, което значи победителка.



Вероника към момента не осъзнава какъв шанс е извадила. Майка й споделя, че възможностите дребната да живее били 1 към 625 милиона. От друга страна, в този момент щастливата майка знае, че й е провървяло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР