31 години след промените срещу демокрацията в България беше извършен

...
31 години след промените срещу демокрацията в България беше извършен
Коментари Харесай

Петьо Блъсков: С машините за гласуване беше извършен атентат срещу демокрацията

31 години след измененията против демокрацията в България беше осъществен атентат. В него участваха всички политически сили, както и Конституционният съд. Атентатът беше против едно от основополагащите права на демокрацията - правото на избор, съобщи основният редактор на " Труд " Петьо Блъсков на на инициативния комитет, който събира подписка против наложителното машинно гласоподаване.

Това е стълбът на демокрацията. Правото на избор беше отнето с решение на политическите сили и на Конституционния съд. Аз се колебая, че към Конституционен съд беше отправено правилно запитване. Ако го бяха питали дали лишава право на избор, нямаше да го разреши, добави Блъсков.

Този атентат, в случай че огледате процеса още един път, ще видите, че той беше доста добре проведен, доста добре плануван, с едни странни участници, контролът беше поверен на една фамилна група. Атентат, проведен по всички правила на това скверно дело, съобщи основният редактор на " Труд ".

Действията, които в този момент подхващаме, би трябвало да възстановят едно главно демократично право - правото на избор с машини или без машини, прикани той.

Колкото до машините, това е една подигравка, една насмешка, всички знаем, че те бяха манипулирани. Миналата година изписахме тонове мастило за тия машини по света - по какъв начин са довели до тирания във Венецуела, по какъв начин бяха неразрешени от конституционния съд в Германия. Доказано е в международен мащаб, че те са инструмент за манипулиране, сподели още Петьо Блъсков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР