31 дни протестите в страната не спират. Докато под прозорците

...
31 дни протестите в страната не спират. Докато под прозорците
Коментари Харесай

Какво ще се промени в страната след месец гражданско недоволство?

31 дни митингите в страната не стопират. Докато под прозорците на властта се чуват апели за оставка, държавно управление е изрично, че остава.

В студиото на политолозите Стойчо Стоев и Теодор Славев коментираха блокадите в София като форма на гражданско неодобрение.
„ Аз я утвърждавам, до момента в който е с мярка.

Това е последна форма на митинг. Ако аз превземам асансьора на входа, в който пребивавам, несъмнено ще ме изнесат с полиция . Повече от 10 дни блокадите остават - в това няма нищо неприятно.

Хубаво е обаче да се чуят и възгласите на останалите. Добре е в този момент барикадиралите се на „ Орлов мост ” сами да разтурят блокадата и да не чакат полицията да го направи ”, сподели Стоев.

„ Виждали сме доста по-крайни форми на митинг в България и в други страни. За мен блокадите даже наподобяват симпатично. Това не е ограничение на правото на придвижване. Това е ограничение на по-комфортно прекосяване през центъра с автомобил. Не мисля, че барикадите ще бъдат вдигнати. Може обаче да има ескалация сред двете страни ”, е мнението на Славев.

На въпрос кой ще излезе печеливш след митингите - недоволните от ръководството, партиите във властта или някой различен - социолозите са на друго мнение. „ Ако има предварителни избори, сега ще има един печеливш и това е Движение за права и свободи.

Три са факторите - поради пандемията огромна част от обичайно гласуващите за партията са в България, другият е, че на процедура ДОСТ електорално не съществува и третият – поради изостреното напрежение ще се получи висока готовност в смесените региони ”, изясни Стоев.

„ Много е мъчно да кажем кои са печелившите. Социологическите изследвания демонстрират, че над 40% от хората не могат да се ориентират в тази обстановка. Големият губещ е ръководещата коалиция ” , добави Теодор Славев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР