31 деветокласници от Професионалната гимназия по ядрена енергетика (ПГЯЕ) „Игор

...
31 деветокласници от Професионалната гимназия по ядрена енергетика (ПГЯЕ) „Игор
Коментари Харесай

Ученици бяха на еднодневен стаж в АЕЦ „Козлодуй” /снимки/

31 деветокласници от Професионалната гимназия по нуклеарна енергетика (ПГЯЕ) „ Игор Курчатов” посетиха атомната централа в Козлодуй, с цел да проведат пробно стажуване.
То протече в два дни – на 9 март бе проведено визитата на 22 възпитаници от паралелката по „ Ядрена енергетика”, а на 17 март бе образователната аудиенция на 9 гимназисти от специалността „ Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна”.
„ Работният ден” на младежите започва в Информационния център, където наблюдаваха филм, представящ една от многочислените истории за сполучливо кариерно развиване в АЕЦ „ Козлодуй”, и се срещнаха с опциите за поддръжка, които дават стажантските и стипендиантските стратегии на Дружеството. След това те разгледаха Откритата разпределителна уредба и Бреговата помпена станция и по този начин надградиха познанията си по отношение на тези уреди и тяхната роля за безвредната и надеждна употреба на централата.
Пробният стаж е част от програмата на европейския план „ Подкрепа за дуалната система на обучение”, по който атомната електроцентрала и ПГЯЕ си партнират от образователната 2020/2021 година През втория период на предходната година бе и първото посещаване на тогавашните осмокласници на площадката на АЕЦ „ Козлодуй”.
Дуалното образование съчетава натрупването на теоретични познания в учебно заведение с усвояването на на практика умения в действителни работни условия. Това разрешава по-качествено преодоляване на съответната специалност и по-лесен преход от просветителната среда към сполучлива реализация на трудовия пазар. С поддръжката си за този характерен вид образование атомната централа продължава поредната си политика да работи за повишение на успеваемостта и привлекателността на професионалното обучение и за положителната подготовка на нови експерти с техническа подготовка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР