31 ден на протестите във Варна. Палатковият лагер е в

...
31 ден на протестите във Варна. Палатковият лагер е в
Коментари Харесай

100-тина протестиращи пред общината във Варна


31 ден на митинг ите във Варна. Палатковият лагер е в пространството до общината. Там се събраха симпатизанти на хората от лагера и разискват разнообразни тематики, свързани с машинното гласоподаване и правосъдната промяна, оповестява БНР. 

Недоволни от ръководството на страната жители се събраха още веднъж пред постройката на общината във Варна , с цел да призоват за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Днес прави усещане, че шатрата, която беше част от палатковия лагер, липсва. През последните дни митинг ите започваха с речи, на които бяха изтъквани и други съществени претенции на несъгласните с властта. Сред тях бяха -  електронно и машинно гласоподаване, проверка на ръководството, промяна на правосъдната система и други След обичайното шествие на площада към постройката на локалната администрация се организираха и беседи по значими въпроси.

Към 19:00 часа се бяха събрали към 100 индивида. Един от уредниците на събитието сподели в словото си, че желае тъкмо и ясно да посочи гражданските права и отговорности на митинг иращи. Желанието си стимулира с " динамичното развиване на събитията в страната в последните дни и настройката на управляващите да се разправят с жители, които показват своето виждане за ръководството посредством митинг и ". Той цитира членове от конституцията, които разрешават свободното изложение на мнение. По мотив на изявление на министъра на защитата Красимир Каракачанов, че в столицата измежду множеството от недоволни е имало и такива, които са търсили провокация, той помоли всеки, който забележи съмнителни детайли да алармира. Той бе безапелационен, че ще отстояват правото си за кротичък митинг.

Един от ораторите заяви, че през днешния ден проявата ще протече по друг метод и вместо шествие митинг ът ще е " седящ " и подкани събралите се да се настанят на кръстовището пред общината. Там всеки може да откри естрада и да изкаже своите визии за ситуацията в страната.

След няколко изявления на жители, се получи разделяне сред присъстващте. Някои от тях желаят да се състои обичайното шествие, а други избират полемиката да продължи.

Около 20 индивида от стачкуващите потеглиха по бул. " Сливница ", а другите останаха за беседата.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР