31 748 пациенти са преминали през УМБАЛ Бургас през 2018

...
31 748 пациенти са преминали през УМБАЛ Бургас през 2018
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас отчита ръст на пациентите през 2018 г.


31 748 пациенти са минали през УМБАЛ Бургас през 2018 година, демонстрират анализите на лечебното заведение за миналата година. Болницата регистрира растеж на пациентопотока, в това число и към действия, каквито правят и други лечебни заведения в Бургаска област. Това значи, че УМБАЛ Бургас продължава да бъде най-предпочитаното лечебно заведение в Югоизточна България. Причината за това е денонощният незабавен банкет на пациенти и съществуването на лекари от всички специалности, както и консултанти - хабилитирани лица.

Най-много пациенти като безспорен брой са минали през Второ детско поделение, което лекува деца от 3 до 18-годишна възраст - 2036. Това е с близо 150 повече, в сравнение с през 2017 година Общо през двете детски отделения са минали близо 4000 деца, въпреки че в Бургас има още лечебни заведения с детски отделения.

На първо място по растеж на пациентите е Отделението по ортопедия и травматология. Тук са лекувани 1641 души, с близо 200 повече, в сравнение с през миналата година, макар съществуването на две други ортопедични отделения в частни лечебни заведения. Тази година Отделението напълно обнови стаите си, към личния състав му се причислиха нови лекари, които не престават да поддържат квалификацията си на научни конгреси у нас и в чужбина. Сериозно са се нараснали и пациентките на Отделението по гинекология - те са със 177 повече, в сравнение с през 2017, а общият им брой е 1557.

Увеличават се и пациентите в двете хирургии на болничното заведение - общо 2800 души. Ръст на пациенти бележат също Родилно поделение, Отделенията по неонатология, ендокринология, нефрология, ревматология, съдова хирургия, УНГ, урология.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР