31 748 пациенти са преминали през УМБАЛ Бургас през 2018

...
31 748 пациенти са преминали през УМБАЛ Бургас през 2018
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас отчита ръст на пациентите през 2018-а

31 748 пациенти са минали през УМБАЛ Бургас през 2018 година, демонстрират анализите на лечебното заведение за миналата година. Болницата регистрира растеж на пациентопотока, в това число и към действия, каквито правят и други лечебни заведения в Бургаска област. Това значи, че УМБАЛ Бургас продължава да бъде най-предпочитаното лечебно заведение в Югоизточна България. Причината за това е денонощният незабавен банкет на пациенти и съществуването на лекари от всички специалности, както и консултанти - хабилитирани лица.

Най-много пациенти като безспорен брой са минали през Второ детско поделение, което лекува деца от 3 до 18-годишна възраст - 2036. Това е с близо 150 повече, в сравнение с през 2017 година Общо през двете детски отделения са минали близо 4000 деца, въпреки че в Бургас има още лечебни заведения с детски отделения.

На първо място по растеж на пациентите е Отделението по ортопедия и травматология. Тук са лекувани 1641 души, с близо 200 повече, в сравнение с през миналата година, макар съществуването на две други ортопедични отделения в частни лечебни заведения. Тази година Отделението напълно обнови стаите си, към личния състав му се причислиха нови лекари, които не престават да поддържат квалификацията си на научни конгреси у нас и в чужбина. Сериозно са се нараснали и пациентките на Отделението по гинекология - те са със 177 повече, в сравнение с през 2017, а общият им брой е 1557.

Увеличават се и пациентите в двете хирургии на болничното заведение - общо 2800 души.

Ръст на пациенти бележат също Родилно поделение, Отделенията по неонатология, ендокринология, нефрология, ревматология, съдова хирургия, УНГ, урология.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР