309 електронни винетки на обща стойност 26 860 лева са

...
309 електронни винетки на обща стойност 26 860 лева са
Коментари Харесай

Електронни винетки за близо 27 000 лева са купени за ден

309 електронни винетки на обща стойност 26 860 лв. са купени досега от началото на продажбата им на 17 декември 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “. От тях 227 са купени посредством уеб страницата www.bgtoll.bg., а останалите посредством другите канали за продажба - мобилните приложения, на каса и посредством терминалите за самотаксуване в търговски обекти.

В същото време над 5 000 консуматори на платената пътна мрежа са изпратили поръчки за конвертиране на хартиените си винетни стикери в е-винетки от стартирането на уеб страницата www.bgtoll.bg. Подадената информация за преобразуването на винетките се обработва и ще бъде отразена на идващия ден след подаване на поръчката.

Напомняме, че преобразуването на книжен винетен стикер в електронна винетка е целесъобразно. Потребителите на платената пътна мрежа с неконвертирани годни хартиени винетки не носят наказателна отговорност и няма да им бъдат налагани наказания.

Междувременно е подхваната организация по отношение на нанасянето на данните в системата за преобразуваните е-винетки, като от 19 декември информацията ще се отразява няколко пъти в границите на деня. Това ще разреши на потребителите, конвертирали своята винетка, още в същия ден да ревизират дали тя е отразена в системата.

Всички подадени поръчки за конвертиране към е-винетка ще бъдат отразени в системата навреме, с цел да бъдат избегнати неудобства за водачите след настъпването на Новата година, когато влиза в действие новата е-винетка.

За потребителите на електронната система от АПИ припомнят, че на уеб страницата www.bgtoll.bg има секция с „ Въпроси и отговори”, където може да бъде открита по-подробна информация, която непрестанно се актуализира. Нововъзникнали въпроси могат да бъдат изпращани на e-mail: [email protected].

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР