308 болнични легла за болни от коронавирус вече са готови,

...
308 болнични легла за болни от коронавирус вече са готови,
Коментари Харесай

592 легла за пациенти с COVID-19 се подготвят в Пловдив

308 болнични кревати за заболели от ковид към този момент са подготвени, а след реорганизацията на общинската болница " Св. Мина " и Транспортна, общият им брой ще стане 592, сподели регионалната шефка на Пловдив Дани Каназирева.
В отделенията за лекуване има 68 респираторни апарата, търсят се благоприятни условия за закупуване на спомагателна инсталация. Пловдив е градът с най-вече лечебни заведения на града на популацията - общо 39. В тях работят 3264 лекари, а общият брой на леглата е 7617. Те са заети сега на 60%. Очаква се с отпадането на плановите интервенции да се освободят още.
В рамките на организацията е направен профил на лекарите, които при потребност да бъдат командировани в избраните отделения- инфекционисти, пулмолози, интернисти и анестезиолози. В Медицинския университет се прави лист на стажанти- лекари и специализанти, които непринудено биха се присъединили в помощ на лекарите. Болниците, избрани на първа линия, към този момент имат защитни дрехи и защитни средства, чакат се още доставки. Подготвя се и основаването на вирусна  лаборатория.

Междувременно Доброволческото формирование към Община Пловдив разгласява значимите номера за Пловдив.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март "
" 190 са доказаните случаи на ковид в България (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР