3000 лв. на нощувка за Нова година в самостоятелна къща

...
3000 лв. на нощувка за Нова година в самостоятелна къща
Коментари Харесай

Лудост и безумие: 3000 лв. за нощувка за Нова година!

3000 лева на нощувка за Нова година в независима къща за посетители в България. Толкова са поискали за вила за 10 души на територията на община Карлово. Цената не е пакетна, няма изхранване, а единствената екстра, която предлага, е... едно джакузи.

За безумните цени на местата за настаняване и още по-безумните условия, които оферират, сигнализират гневни жители.

Българско фамилията, дружно с другари са решили да посрещнат новата година в независима къща някъде на планина. Започнали да търсят място от по-рано, с цел да имат избор. Но са блъснали на камък – с неналичието на вили, подправените разгласи и безумните цени на дребното места, които са останали свободни.

“Ние ще сме другари сред 12 и 14 души. Някъде към средата на септември започнахме с търсенето, защото сме осведомени, че за Нова година ситуацията е по-сериозно. Първият проблем, с който се сблъскахме, беше да намерим място. Буквално няма. Наети са още от края на август.

Ние, бедните българи, които непрекъснато се оплакваме от инфлация и цени, сме разграбили всички вероятни вили чартърен на невиждани високи цени. Проверих под дърво и камък – околните области Ямбол, Сливен, даже в Хасково. Търсихме в Карловския балкан, в региона на Калофер, Копривщица, предбалканските градчета – Троян, Тетевен, Рибарица, Априлци. Никъде няма нито една свободна къща.

Голяма част от обявите в интернет са подправени или просто не са настоящи, само че ги държат, с цел да притеглят интерес “, споделя индивидът, представен от Флагман.бг.

Вторият проблем, с който се сблъскали, е бил за броя нощувки. Те планували да наемат къща за две вечери, само че се оказало, че подобен вид просто няма. Собствениците държали за най-малко 3 нощувки. При изискване, че ще намерят място, където да отпразнуват заминаващата 2022 година, те се съгласили да останат повече от два дни. Тогава обаче получили идващия удар – с безумните цени.

„ Най-ниската оферта стартира от 2500 лева за престоя от три нощувки. Масово обаче варират над 3000 лева За тази цена не оферират безусловно нищо – нито закуска, нито вечеря, нито басейн. Никакви екстри. Просто една къща, в която да се съберем всички. Това се оказва разкош в днешни времена.

„ Екстра джакузи “ имаше единствено в едната оферта. Там обаче цената беше още по-потресаваща. Отново 3000 лева, само че не за целия престой, а за една нощувка. Тоест ние за три вечери трябваше да платим 9000 лева, с цел да употребяваме джакузи. Абсурдно е!

Една от най-скъпите предложения бе западнала странджанска къща в село Ясна поляна, в която ми желаеха 150 лв. на нощувка на човек. 450 лв. на човек за 3 нощувки. Всъщност западнала е меко казано. Там беше цялостен батак, кочина. Но очевидно се възползват от това, че има търсене и няма предложение.

Куриозното в тази ситуация е, че въпросните парцели отвън Нова година костват не повече от 250-300 лева на нощувка. Оправданията на притежателите били, че не знаели какво ще се случи с цената на тока, а по този начин се застраховали.

„ След две седмици търсене съумях да намеря къща за посетители в Калофер, която да дава отговор на нашите критерии, на доста по-поносими цени. Проблемът е, че това ми лиши цялото време и сила. Аз не мога да диря нон-стоп, въпреки всичко и на работа вървя. Не се научихме в България да вършим туризъм. Хотелиерите, въобще хората, които са в този отрасъл не схванаха, че хората поради такива безумни условия и цени бягат към Гърция и Турция. Направих една информация и видях, че за 3000 лева ще наемем къща в малко гръцко селце за 2 нощувки повече. Но сега нямаме опция да пътуваме отвън страната, за жалост “, споделя още мъжът.

Освен това се оказва, че към този момент празнуването по хотели, даже и в зимни курорти, излиза по-евтино от наем на независима къща. В Сърница, на брега на язовир, да вземем за пример, хотелски комплекс предлага 3 нощувки със закуски, обяд и вечеря, в това число и празнична, за 400 лева на човек. В тази цена е включен и СПА центърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР