300 лева е взел от телефонна измама началникът на Охранителна

...
300 лева е взел от телефонна измама началникът на Охранителна
Коментари Харесай

Ало измамници към полицейски началник: Шефе

300 лв. е взел от телефонна машинация началникът на Охранителна полиция към Трето РПУ в града Стоян Павлов. Той бе арестуван при следствие на група, в границите на което излизат детайлности, уличаващи служителя на реда. Ало измамниците му викали "шефе ".

21 са телефонните измами в Пловдив от началото на септември до момента, общата сума, прибрана от излъгани възрастни хора, е 180 000 лева

Той е арестуван и упрекнат за рушвет, като в обвинителния акт към този момент влиза единствено една машинация от 1300 лева 300 от тях той е получил като хонорар за услугите, които е предоставял на измамниците - да ги съветва по какъв начин да се защищават, с цел да не бъдат хванати, да ги предизвестява за следствени дейности, да им оказва помощ, съобщи.

За съответната телефонна машинация е упрекнат

един мъж от пловдивско село, като очевидец е притеглен водачът на "мулето ". Връзката сред незаконната група и служителя на реда с повече от 20 години стаж в Министерство на вътрешните работи идва от негов непосредствен другар, който взе участие в схемата.

На брифинг в Пловдив през днешния ден окръжният прокурор Румен Попов

сподели, че останалите привлечени за измамите, са се обръщали към Стоян Павлов с "шефе ". Той отхвърли измежду тях да има и други служители на реда, явно става дума за подчиненост в самата група.

"Ало " измамници: Главата ви ще бъде отрязана и поставена сред краката

Ало-мошеници живеят в къщи, които сякаш страната е лишила

Мозъкът на групата е в Румъния, сподели той. Досега Стоян Павлов не е разследван от Вътрешния отдел на Министерство на вътрешните работи, само че след новината за неговото задържане, в прокуратурата и Министерство на вътрешните работи постъпват голям брой сигнали за негови корупционни дейности.

Той оглавяваше при започване на 90-те отдел "Издирване ", по- късно стана областен контрольор, а сега на ареста е на управителна служба в районно ръководство. Прокуратурата ще упорства за най- тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража ".

„ Прокуратурата има желание още през днешния ден полицейският чиновник да бъде арестуван за период от 72 часа по обвинявания за рушвет. Лицето има връзка с лица, направили телефонни измами”, съобщи по-рано в „ Здравей, България” по NOVA представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР