300 лева е цената на кръвта на черния пазар. Междувременно

...
300 лева е цената на кръвта на черния пазар. Междувременно
Коментари Харесай

Кръв на черния пазар - срещу 300 лева

300 лв. е цената на кръвта на черния пазар . Междувременно от Българския червен кръст (БЧК) регистрират внезапен спад на искащите да подаряват . От организацията са предложили незабавни промени в закона, които да доведат до решение на казуса.
Продавачите на кръв пред Кръвния център в София работят от години, възползвайки се от нещастието на нуждаещите се, споделя bTV в собствен опит, като от репортажа излиза наяве, че цената предстои на " спорене " и може да падне до 100 лева
Българският червен кръст предлага незаконната търговия да се санкционира с до 1000 лв. санкция . А с цел да се пресече грозната далавера, лечебните заведения да не изискват от околните на незабавни пациенти да дарят кръв.
В същото време за последните три години кръводарителите у нас понижават с над 4000.
„ Много ясно да бъде разпределението на тази сума - за кого какво се заплаща, тъй като в действителност кръводарителят получава една подкрепителна напитка и някаква храна към нея, която обаче не е на тази стойност”, съобщи доктор Надежда Тодоровска от БЧК.
Предложенията за законови промени са изпратени преди няколко месеца на Министерството на здравеопазването. Оттам са декларирали, че концепциите занапред ще бъдат разисквани от специалисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР