300 км. арктическа пустош, 180 опитни кучета за впряг, шепа

...
300 км. арктическа пустош, 180 опитни кучета за впряг, шепа
Коментари Харесай

Fjällräven търси смели приключенци за експедицията Fjällräven Polar

300 км. арктическа пустота, 180 опитни кучета за впряг, шепа специалисти и незабравими мемоари. Това е обещанието за идното деветнадесето издание на прекарването Fjällräven Polar, което през април 2024 година ще събере 20 души от целия свят за експедиция с кучешки впрягове през скандинавската арктическа тундра. В продължение на пет дни участниците ще карат лична кучешка шейна през големи замръзнали пейзажи, изживявайки свят, изцяло друг от техния. Те ще научат съществени умения за оцеляване, ще пътуват над замръзнали езера, през гъсти борови гори и ще се приспособяват към живота в Арктика, където температурите могат да паднат до минус 30°C.



Желаещите да прекарат няколко незабравими дни измежду спиращи дъха пейзажи, могат да аплайват до 19 ноември 2023 година на следния линк.

За историята на експедицията Fjällräven Polar

Идеята за Fjällräven Polar се заражда още при започване на 90-те години, когато създателят на Fjällräven, Оке Нордин се среща с един от водещите водачи на кучешки впрягове в Швеция, взел участие в Iditarod: най-трудното съревнование в света с кучешки впрягове през суровата пустиня на Аляска. В продължение на съвсем десетилетие, от 1997 до 2006 година, Fjällräven Polar следва образеца на Iditarod, а точно формат вид съревнование. Но през 2012 година, след шестгодишна пауза, от компанията вземат решение да изместят фокуса. И по този начин от събитие със спортен темперамент Fjällräven Polar се трансформира в прекарване, ориентирано към всеки другар на природата, даже и за хора без никакъв опит.



Макар на първо четене тази концепция да звучи предизвикателно, то от Fjällräven вярвали, че с вярната екипировка, образование на място и метод на мислене, сходен вид завършения могат да станат налични за всички. И първото им издание след дългогодишната пауза бе доказателство за това. Участниците демонстрираха, че със храброст и наслаждение, препоръки и насоки от специалисти и висококачествено съоръжение за студено време, всеки може да поеме предизвикването на Fjällräven Polar.


През годините участниците са се сблъсквали с всичко: от виелици и температури, достигащи минус 30°C до красивите, обляни в слънце пейзажи на арктическата тундра. Но сложните условия в никакъв случай не са били спънка за искащите да основат неповторими мемоари и да трансформират живота си. От своето основаване до в този момент към 420 души са част от Fjällräven Polar фамилията. А след двугодишното спиране по време на пандемията, кандидатурите през 2022 година наброявали над 15 000.


И тази година Fjällräven Polar ще сбъдва желанията на естествените фенове, които желаят да изживеят зимата по друг метод. Следвайки задачата си, шведската компания Fjällräven продължава да въодушевява хората да прекарват повече време измежду природата и тази експедиция потвърждава, че с подобаващото съоръжение и верните знания всеки може да се наслаждения на природата в арктически условия, без значение дали са начинаещи фенове или си приказват на „ ти “ с планината.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР