300 девойки-регулировчици отдавна са станали туристическа забележителност в Пхенян. В

...
300 девойки-регулировчици отдавна са станали туристическа забележителност в Пхенян. В
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: Най-красивите жени при Ким Чен Ун излизат на заслужена пенсия още на 26 години

300 девойки-регулировчици от дълго време са станали туристическа забележителност в Пхенян. В пътната полиция на столицата на КНДР взимат на работа единствено изключителни хубавици, защото управлението на страната счита, че точно те образуват лицето на града.

Красивите полицайки са се появили по улиците на Пхенян още през 80-те години, когато автомобилното придвижване е било извънредно лимитирано. Идеьта е била те освен да контролират придвижването, само че и да украсяват града.

Красивите регулировчици са една от забележителностите на КНДР. Почти няма екскурзиант, който да се върне от там без техни фотоси. Но когато навършат 26 години, тези хубавици наложително ги пенсионират – счита се, че на тази възраст те към този момент би трябвало да подредят персоналния си живот.

Друга причина за пенсионирането им е встъпването в брак – нищо не би трябвало да отвлича хубавиците от работата. Интересно, е че техните сътрудници мъже нямат сходни възрастови или фамилни ограничавания.

24-годишната Ри Мьон Сим споделя за своята работа и проектите си за приближаващата пенсия. Тя работи като регулировчица към този момент 7 години и след още 2 ще излезе на пенсия. По думите на Ри, работата ѝ съставлява „ изнурително повтаряне на движения”.

" Но когато усещам отмалялост аз си мисля за нашия водач, който цяла година се грижи за щастието на хората и следи по какъв начин работим ние”, споделя Ри Мьон Сим
" Сега аз могам да контролирам придвижването цяла нощ и да продължа да работя и денем без да усещам умора”, добавя тя.

Плановете на Ри са, когато излезе на пенсия, да приключи курсове и да стане учителка. А на въпрос на фотографите и публицистите не я ли смущава вниманието им, Ри дава отговор, че регулировчиците не се интересуват от това.

" Ние по този начин сме съсредоточени да изпълняваме своята работа, че доста рядко виждаме вниманието, което ни отделят”, твърди тя.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР