300 000 войници са силите за бързо реагиране на НАТО

...
300 000 войници са силите за бързо реагиране на НАТО
Коментари Харесай

„Съюзени“: Кои са войниците от бойната група на НАТО в Полша?


300 000 бойци са силите за бързо реагиране на НАТО в Източна Европа. Защо бойните групи на Алианса са значими, с цел да се усещаме предпазени. Тази седмица Христиания Червенкова е подготвила предаването bTV Репортерите, което е на военна тема.

„ Получихме извънреден достът и екипът ни беше в Полша - в една база, която е ситуирана на стратегическо място. Буквално на 50 метра от границата с Русия. Не бива да се подценява обстоятелството, че там има и нуклеарно оръжие. Бяхме на основно място и видяхме, по какъв начин бойци от няколко страни упражняват дружно, работят в екип и в действителност пазят източните граници на НАТО “, описа в студиото на „ Тази заран “ Христиания Червенкова.

Снимка: bTV


Ето фрагмент от кино лентата:

Бойната група на НАТО в Полша има дълга история. Тя е образувана през 2017-та за разлика от формированията в Румъния, България,Словакия, Литва, Латвия и Естония.

След експлоадирането на войната в Украйна на изключителна среща водачите на НАТО се договориха да укрепят позициите на Алианса в страните от Източна Европа по суша, въздух и море.

След началото на въоръжения спор сред Москва и Киев, НАТО ускори защитата по Източния фланг с бойните групи. Увеличиха се силите за бързо реагиране на Алианса в Източна Европа до 300 000 души.

Снимка: bTV


Няма да повярвате, само че една от бронираните машини Abrams се ръководи от млада дама – това е Джулия Уилсън.

Джулия : Аз съм единствената жена в моя екип. Всички ме поддържат. Всеки един от нас може да ръководи танк. Научваш параметрите на машината.

bTV : Защо реши да се присъединиш към армията?

Джулия : Исках да поддържа страната си. Да послужвам на страната си, преди да остарея. Бях на 20 години, когато постъпих на работа. Чичо ми е боен. В един миг осъзнах, че това желая да върша и аз.

bTV : В щатите има много жени-войници, до момента в който е Европа не толкоз доста. Мислиш ли, че мъжете подценяват дамите под пагон?

Джулия : Донякъде да. Аз обаче не съм усетила някой да ме подценя, нито моят пълководец, нито моя патрулен сержант. Аз давам отговор за бойната машина, това е сериозна отговорност и сериозна позиция в армията.

Целият филм на Христиания Червенкова можете да гледате в bTV Репортерите тази събота - 14 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР