300 000 лева за неимуществени вреди – болка, страдание, страх

...
300 000 лева за неимуществени вреди – болка, страдание, страх
Коментари Харесай

Затворник иска 300 бона, били му инжекция, докато спи

300 000 лв. за неимуществени вреди – болежка, страдалчество, боязън и неустановеност за живота, уронване на престижа като жител и правата му, изиска лишен от независимост, настанен в затворническото общежитие в Самораново. В исковата молба до Административния съд в Кюстендил мъжът показва, че върху него в спящо положение е извършен физически напън, след което противоправно са му поставени белезници и сложена инжекция по разпореждане на психиатъра. Исковата молба е отправена до Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията”. От държавното обвиняване обаче са безапелационни, че жалбата е неоснователна, заяви struma.bg.

Съгласно здравна информация пандизчията не страда от хронични болести и не посещава медицинския център към затворническото общежитие по време на плановите прегледи. Според амбулаторните листове обаче, направени от психиатър и невролог в пандиза, е сложена диагноза „ биполярно афективно разстройство, настоящ епизод – смесен” с изписана медикаментозна терапия и отвод от сложно диспансерно наблюдаване.

От показанията на началник-сектор в пандиза в Бобов дол се открива още, че лишеният от независимост е настанен в независимо спално помещение с непрестанно наблюдаване и защита заради подаване на тъжби и негодуване от другите лишени от независимост, настанени с него в едно спално помещение, както и че след обзор му е назначено лекуване, а чиновниците са оказали подпомагане при прегледа и лекуването заради отвод да му бъдат поставяни инжекции.

Така магистратите бяха безапелационни, че не са налице дейности, които да причинят неимуществени вреди на ограничения от независимост, и отхвърлиха жалбата му. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР