30% спад на Covid заболяемостта в Софийска област за последните

...
30% спад на Covid заболяемостта в Софийска област за последните
Коментари Харесай

30% спад на Covid заболяемостта в Софийска област

30% спад на Covid заболяемостта в Софийска област за последните 7 дни. Единствено в община Златица понижението върви с по-бавни темпове. Това съобщи шефът на Регионалната здравна ревизия за Софийска област доктор Розалина Чобанова през днешния ден, на съвещание на Областния действен щаб.

Спрямо другите области, Софийска област се намира като стойности малко над междинните равнища за страната. Нивата на заболяемост дефинират Софийска област в Етап три съгласно Националния действен проект за справяне с пандемията Sars-CoV-2, с прогноза наклонността да се резервира и през идващите 5 дни. Към момента използваемостта на болничните кревати в Софийска област се равнява на 58% претовареност на неинтензивни кревати и 69% претовареност на интензивни кревати. Ваксинацията на популацията в Софийска област върви с мудни темпове, мъчно се намират нови хора, които желаят да се имунизират, имунизират се най-вече хора, които си слагат бустерна доза, уточни доктор Чобанова и изрази вяра за по-активно подпомагане на общинските администрации по места във връзка с имунизационния развой. Той уточни, че спомагателните ограничения, наложени за две седмици - до 18 февруари, петък, дават положителни резултати.
 Облекчават Covid ограниченията във висшите учебни заведения у нас
Облекчават Covid ограниченията във висшите учебни заведения у нас

Задължително остава условието за носене на защитна маск

В присъствено образование са над 60% от учениците в Софийска област, уточни Росица Иванова, шеф на Регионалното ръководство на образованието. Карантинираните паралелки/групи са 73, което съставлява 6% от общия брой паралелки /групи, 1506 деца/ученици или 7 % от общия брой на децата в детски градини и възпитаници от 1 до 12 клас в Софийска област, 20 души личен състав, което е 0,6 % от заетия личен състав в просветителните институции.

Росица Иванова поддържа мнението на доктор Чобанова, че заповедта на шефа на РЗИ за спомагателните ограничения би трябвало да продължи действието си до петък, 18 февруари и по-късно спомагателните ограничения да отпаднат, в случай че продължава позитивната наклонност за понижаване на заболяемостта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР