30 са пожарите на територията на страната. С тях се

...
30 са пожарите на територията на страната. С тях се
Коментари Харесай

30 са пожарите в страната, над 280 огнеборци ги потушават -

30 са пожарите на територията на страната. С тях се борят 100 пожарни коли, 281 пожарникари, 40 служители на реда, 41 доброволци и повече от 85 чиновници на държавните и горски стопанства.

Това заяви шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов до огнището край любимецкото село Йерусалимово. " Всички те поставят старания да се овладее обстановката ", сподели Николов.

" Проблемни пожари сега са тези в Хасково, Стара Загора и община Средец. Пожарът в пазарджишкото село Елшица върви към преодоляване, към момента има сектор, който не е на 100% загасен ", изясни комисар Николов. Около  бяха обхванати от пожара.

Той разясни, че няма починали, нито потърпевши, а случая от вилна зона " Росенец " няма директна връзка с пожарите. " Мъжът не е директно умрял в пожара. Става дума за масиран инфаркт ", изясни комисарят. Във вторник беше обявено, че от задимяване в региона.

Предпоставка за запалванията са високите температури, а допълнително от 90 % от случаите повода е човешката активност, заключи Николов.

Директорът на ГДПБЗН призова стопаните, изключително в Югоизточна България, да прекратят полската работа в идващите два-три дни и предизвести, че в сухото и прохладно време за възникването на злополучие е задоволителна и една дребна искра.

Стана ясно и че към този момент няма да се стигне до затваряне на Автомагистрала " Марица ", тъй като огънят към момента е надалеч.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР