30 процента от населението у нас в 21 век все

...
30 процента от населението у нас в 21 век все
Коментари Харесай

30% от населението у нас все още няма канализация

30 % от популацията у нас в 21 век към момента няма канализация, а малко под 1% са лишени от достъп до централно водоснабдяване. Активите в бранша са големи - близо 90 000 км мрежа подземен, което основава спомагателни компликации за поддръжката.

На полемика за новите вложения във ВиК инфраструктурата вицепремиерът Томислав Дончев означи, че измененията в климата, повишаването на популацията в международен мащаб и ограничавания достъп до вода би трябвало да ни накарат да мислим в други категории, паралелно с обичайните ограничения за обезпечаване на вода, съобщи БНР.

„ Водата е стратегически запас, тя не е нереален ангажимент. За проблемите във ВиК бранша се сещаме, когато няма вода, сподели той.

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков дефинира задачата във ВиК бранша - даване на по-качествена услуга на популацията. Това изисква и непрекъснати вложения. Част от тях могат да бъдат финансирани с европейски средства, сподели той.

„ Новият стадий, който ще започва в границите на тази година като осъществяване на планове, е в размер на 1,6 милиарда лева по новия модел, по новия механизъм с финансиране от Оперативна програма „ Околна среда “ и бенефициенти ВиК операторите “.

Новият закон за ВиК трябваше да бъде пуснат за публично разискване през март, само че има закъснение, сподели министър Нанков и добави: „ Все отново напълно нов закон – би трябвало да бъде взето политическо решение за него “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР