30% по-скъпа такса за поддръжка на асансьорите у нас.Има поскъпване

...
30% по-скъпа такса за поддръжка на асансьорите у нас.Има поскъпване
Коментари Харесай

30% по-скъпа такса за поддръжка на асансьорите у нас

30% по-скъпа такса за поддръжка на асансьорите у нас.

„ Има повишаване на услугата. За последните две години таксите са увеличени с над 30% “, съобщи пред Българска национална телевизия Павел Миланов от Асоциацията за контролиране на връзките в етажната благосъстоятелност.

По думите му главното нарастване е в последната година и има проблем със събирането на таксите.
„ Почти няма случаи на живущи, които да се откажат да употребяват асансьори.
При повреда нормално се задейства етажната благосъстоятелност и се минава към събиране на средства и поправки “, добави Павел Миланов.

Според него е доста значимо да се прави профилактика на асансьорите, с цел да не се стига до огромни поправки, които са скъпи.

Абонаментните такси за асансьори са смешно ниски спрямо всички услуги в България, заяви председателят на Българската асансьорна асоциация Валентин Маринков.

Според него е редно таксата за поддръжка на старите асансьори да е два пъти по-висока.

„ Ако допуснем, че в една 8-етажна постройка асансьорът се употребява от 100 индивида, абонаментната такса е 80 лева На места е и по-ниска. В момента асансьорните компании се пробват да вдигнат таксата с 30%, което прави към 100 лева Това значи, че на всеки, който употребява асансьора, това би коствало по 1 лев “, сподели той.

По думите на Маринков повишаването на таксата се дължи на инфлацията и надлежно на материалите за поддръжка.

„ Абонаментните такси са смешно ниски спрямо всички услуги в България. След 2-3 години цели зони и цели градове ще останат без асансьорни техници, без компании, които да поддържат асансьорите. Това е доста неприветлив труд. Над 100 000 са старите асансьори в България с изминал период на употреба “, акцентира още той.

Маринков означи, че според Наредбата за безвредна употреба не може един асансьорен механик да прави проддръжката. Винаги би трябвало да бъдат двама.

На двойка асансьори техници преди време са падаха по 40-50 асансьора, в този момент се падат по повече от 100 . От това страда надлежно и качеството на тяхната работа “, уточни още ръководителят на Българската асансьорна асоциация.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР