30% от най-доброто в науката се произвежда в Европа. Това

...
30% от най-доброто в науката се произвежда в Европа. Това
Коментари Харесай

В София се провежда европейски конкурс за млади учени

30% от най-хубавото в науката се създава в Европа. Това стана ясно при откриването на най-големия европейски конкурс за млади учени, които показаха през днешния ден своите планове в София. Българският еврокомисар Мария Габриел съобщи, че науката и нововъведенията вървят дружно с младите учени и по тази причина е значимо Европа да влага в тях. Тя им даде обещание своята поддръжка и изиска повече девойки да се включат в създаването на нови технологии.

150 млади иноватори на възраст от 14 до 20 години ще премерят сили в интер-експо център в столицата.Те са от 37 страни от Европа, Китай, Русия и Канада.Това е 31 -то издание на състезанието и за първи път България е хазаин.

Еврокомисар Мария Габриел увери участниците, че в Европа от ден на ден ще се приказва за изкуствен интелект.
Мария Габриел, еврокомисар: Гордея се, че с това, че Европа има дързостта освен да пази мощен, огромен бюджет от 100 милиарда евро, само че най- към този момент ясно да съобщи, че в границите на програмата " Хоризонт - Европа " желаеме пробив в нововъведенията, желаеме да следваме смели задачи като битката с рака...да засилим интернационалното съдействие...да разпространяваме достиженията на науката на обективен географски принцип.


Трима български възпитаници ще се борят за премията от 7000 евро.

В своя план Звездин е заложил на мрежа от компютри, които без човешка интервенция да основат изкуствен интелект и той да се употребява във всички сфери. Например да ръководи автомобил, да търгува акции на борсата.

Андрей е основал стратегия, която оказва помощ на учените да познаят възрастта на индивида по черепа му. Сега това се прави с просто око и не е изключително тъкмо.
Андрей Гиздов: Идеята е, че когато си млад има много място сред другите черепни елементи. С годините, това място понижава. Като цяло археолози, криминолози могат да употребяват тази стратегия.
Идеята на Николай е да разпознава с логаритъм другите кафези на мозъка, което ще оказва помощ при разкриване на разнообразни болести.

Дори да не съумеят да вземат премия, плановете на младите иноватори имат късмет да бъдат видяни от Европейското патентно ведомство. А по - късно създателите да бъдат поканени на стаж в Европейския патентен офис.

Кои са най - положителните планове ще стане ясно във вторник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР