30 наши сънародници са се прибрали в хасковското село Брягово

...
30 наши сънародници са се прибрали в хасковското село Брягово
Коментари Харесай

Безотговорни наши сънародници, които знаят, че са заразени, продължават да се прибират у нас

 30 наши сънародници са се прибрали в хасковското село Брягово с полет от Нидерландия. Сред тях има две дами, които още там са дали позитивни проби за ковид. Това заяви в ефира на Нова кметът на селото Делчо Митев. 

Само в петък с два полета общо четирима позитивни са се прибрали у нас. Двама са тествани на летището и са приети в болница. Други обаче са се прибрали с такси в родното си село Брягово, община Хасково.

Стотици хора от Нидерландия се прибират у нас. Голяма част от тях поради разпространяването на ковид. Една част от тези хора знаят, че са заболели. Вече има няколко такива случаи в област Хасково. Двамата от тях, които са тествани с бързи проби на летището, преди този момент са споделили със своя персонален доктор в димитровградското село Воден, че не се усещат добре. Те са приети в болница в София.

Не по този начин обаче седят нещата с други две дами, които, по техни данни, са имали позитивни PCR проби още в Нидерландия. Въпреки това те вземат решение, че ще си дойдат в България. От летището хващат такси за Хасково, оттова с друго такси идват в село Брягово. Засега дамите нямат изразени признаци.

" От брачна половинка на едната жена научих, че тя е тръгнала от Нидерландия, и то с положителен резултат. В този миг и двете дами са изолирани и нямат допир с външни хора. Вчера пристигна екип на РЗИ и също им взе проби и в този момент чакаме резултатите. Иначе и двете се усещат добре и нямат оплаквания``, показа още кметът на Брягово.

По думите му двете дами обяснили, че били принудени да се приберат у нас, защото нещата в Нидерландия ставали прекомерно постепенно поради езиковата преграда, защото нито една от двете не знаела холандски, а да търсят преводач щяло да отнеме много време.

" Двете са работили по оранжерии и цветни градини, т.е. ``черна`` работа. Въпреки това няма драма в селото поради прибирането на тези 30-ина души в последните седмици, само че се усеща леко терзание поради допустимо лумване на заразата``, добави Делчо Митев и призна, че от време на време засича такива, които нарушават карантината и излизат на открито, с цел да се поразходят.

" В такива случаи незабавно пущам сигнал до полицията``, увери кметът и добави, че през днешния ден в селото би трябвало да се върне още едно семейство от Нидерландия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР