30 на сто от българите не са пипали компютър, как

...
30 на сто от българите не са пипали компютър, как
Коментари Харесай

От изборите в САЩ ще зависят много неща

30 на 100 от българите не са пипали компютър, по какъв начин ще гласоподават машинно, пита ръководителят на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов в изявление за вестник " СТАНДАРТ " Ако сегашните ръководители на митинги дойдат на власт, жална ни майка

- Проф. Константинов, към този момент бе признат вид и за машинно гласоподаване, по какъв начин гледате на това?
- Машинно гласоподаване в Европа няма. Има в Брюксел, само че не и в Белгия. У нас има много хора над избрана възраст, които не са докосвали компютър - по мои данни това са към 30 на 100. За да могат те да дадат вота си, наложително би трябвало да има хартиена бюлетина. Нещо повече - подадените компютърно гласове и протоколът за тях би трябвало да се обработват от районната, а не от секционната комисия, с цел да не стигнем до резултати две плюс две е равно на пет.
- Мислите ли, че митингите ще доведат до резултат?
- Не бих желал да разясня политически тематики, само че в случай че сегашните ръководители на митингите дойдат на власт, жална ни майка.
- Как гледате на концепцията за Велико национално заседание и плана за нова конституция?
- Мисля, че концепцията за избори за Велико национално заседание не е евентуална най-малко в непосредствена непосредственост. В последна сметка те би трябвало да прегледат един план за нова Конституция, само че не и да го одобряват. И все пак нашата Конституция е сбъркана в най-малко една точка - тя дава 50-дневен празен ход за привикване на избори, още близо два месеца. Тоест изборите могат да не бъдат свикани през март, а през май, а това може да бъде една много друга обстановка.
През 2001 година няма да споделям кой позволи една титанична неточност и забави изборите с два месеца - от края на април за юни, през което време Симеон Сакскобургготски към този момент се беше ситуирал на политическата сцена и чукчето към този момент беше блъснало.
- Какво очаквате като орис на България оттук насетне?
- За мен преди всичко би трябвало да се запитаме и да чакаме по какъв начин ще преминат изборите в Съединени американски щати. От тях зависят доста неща, а и двамата претенденти към този момент обявиха, че в случай че изгубят изборите, няма да ги признаят. Онова, което се случва в Съединени американски щати, е една от главните функционалности за трансфер на властта. Да не забравяме времето през 2000 година, когато Ал Гор призна загубата си след ръчно преброяване на бюлетините.
 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР