30 млн. лв. ще бъдат преведени в последния ден на

...
30 млн. лв. ще бъдат преведени в последния ден на
Коментари Харесай

Дадоха 30 млн. лева на Перник, очаква се режимът да падне в края на януари

30 млн. лева ще бъдат преведени в последния ден на годината на Община Перник. Заедно с отпуснатите други суми те стават 35 млн. лева Това съобщи на брифинг в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов. На брифинга участваха министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, кметът на Перник Станислав Владимиров и хора от спешния щаб.

Премиерът поздрави кметът на Перник Станислав Владимиров и сподели, че е направил доста безценен подарък за рождения му ден - 30 млн. лева за перничани.

По-късно пред публицисти министърът на стопанската система Емил Караниколов, " командирован " в Перник поради рецесията, съобщи, че се надява до края на януари водният режим в Перник да падне. Каза още, че предстоят две доста съществени интервенции. При първата хора ще влизат в пещери, цялостни с вода, с цел да могат да прекарат тръбопроводи и да се употребява водата. За втората към момента се преценя дали да се пуска сонда в региона на бент. " Студена ", правени са съществени разбори дали това няма да наруши екологичната система. Дадоха 30 млн. лв. на Перник, чака се режимът да падне в края на януари

Премиерът Борисов съобщи, че Министерство на вътрешните работи влиза във всички ВиК сдружения в страната на инспекции.

Кметът на Перник Станислав Владимиров благодари за подаръка за перничани (това става с разпореждане на правителството). Той загатна и плана за водния цикъл на Перник, който е 120 млн. лева, и че финансирането е от евросредства. Допълни, че следващата година следва такава работа, каквато 50 години не е вършена във водния бранш в града.

Борисов сподели, че на следващия ден ще работи до 16 ч. по обектите на " ВиК - Перник ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР