30 млн. лв. липсват от спортното министерство. 25 млн. лв.

...
30 млн. лв. липсват от спортното министерство. 25 млн. лв.
Коментари Харесай

Андрей Кузманов: 30 млн. лв. липсват от спортното министерство

30 млн. лева липсват от спортното министерство. 25 млн. лева са публичните поръчки и още 5 млн. по стратегиите. Това сподели в Министерския съвет служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Кузманов изрази и подозрение във връзка с това дали изобщо е почнало и реновирането на физкултурните салони за 25 млн. лева

" Пуснали сме инспекция и сме ги дали на Национална агенция за приходите, тъй като нашето министерство не е проверяващ орган, ние можем да установяваме, което е в нашата компетентност. ", изясни той и добави: " Аз показах контракти и други неща, които демонстрираха какво е вършено в Министерството: че не е въображаемо за спорта, а за други работи. Под въпрос е къде са отишли 30 млн. лева от общо 60 млн. лева бюджет на Министерството. "

Снимка: БГНЕС

Кузманов изрази вяра възможният му правоприемник от " ИТН " Радостин Василев да продължи започнатите инспекции във ведомството, както и последният да е по-компетентен от него и напомни, че той е бил упрекнат в непросветеност, само че когато предал договорите, внезапно станал по-компетентен.

" Който желае да открие, има доста други неща, които ще се схванат след няколко дни. Съжалявам, че нямаме време. ", добави Кузманов.

Снимка: БГНЕС

Той напомни, че 25 млн. лева са били изплатени предплатено на няколко компании за реновиране на физкултурни салони в интервала 23-29 декември 2020 година

" В деня на сключване на контракта, има подписан анекс, тъй като в контракта са написани вместо банкови гаранции, са застраховани. В анекса застраховането не е упоменато. Това значи, че при положение, че не се извърши ремонтът, страната не може да си върне парите. Всички тези сдружения са основани в последния миг. Обединили са се. Има хора, които с няколко компании си вършат сдружение, явяват се на конкурс и печелят. ", уточни Андрей Кузманов.

Продължаване на започнатото от служебния кабинет от новия проектокабинет чакат също и Янаки Стоилов, който сподели, че това ще бъде тест за наследника му. Същото пожела и икономическият министър Кирил Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР