30 млн. лева ще струва рехабилитация на пристанищен терминал Росенец“,

...
30 млн. лева ще струва рехабилитация на пристанищен терминал Росенец“,
Коментари Харесай

Ремонтират пристанище „Росенец“ 30 млн. лева

30 млн. лв. ще коства рехабилитация на пристанищен терминал „ Росенец “, част от Пристанище Бургас, оповестява Maritime.bg. Средствата са обезпечени от „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД, концесионер на терминала.
Пристанищен терминал „ Росенец “ се намира на южния бряг на Бургаския залив, сред носовете „ Чукалята “ и „ Каменарски хълм “. Той е предопределен за приемане, запазване и превозване на нефтени и химически първични материали и стокова продукция. Приемането на суровина се реализира от танкерите, дебаркирали на един от трите пирса. Продуктите краткотрайно се съхраняват в резервоари. Експедицията на суровината за нефтопреработване и готовата продукция се реализира посредством магистрални тръбопроводи до и от главната площадка на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД. Изданието напомня, че през 2011 година бе подписан контракт за концесия на пристанището.

Според информация в обявлението пред Агенцията по публични поръчки, средствата са отделени за строително-монтажни работи за привеждане на пирсове 1, 2 и 3 към нормативните условия и положителните европейски практики.

Предстои създаване на апаратура за регенерация на парите, както и създаване на брегоукрепителна дамба с път сред Пирс 1 и Пирс 2, реорганизация на Пирс 1 включваща северна вързална пала, северна отбивна пала, софтуерни пали, южна отбивна пала и южна вързална пала.

На терминала ще бъде построена противопожарна система, включваща основна помпена станция с операторна зала, магистрални водо и пенопроводи към Пирс 1, дозаторно разпределителна станция, хидро и пено мониторни кули, пожароизвестителна апаратура и автоматизация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР