30 млади хора мерят сили във второто издание на инициативата

...
30 млади хора мерят сили във второто издание на инициативата
Коментари Харесай

30 млади хора мерят сили в надпреварата Най-добър млад шофьор на България

30 младежи мерят сили във второто издание на самодейността „ Най-добър млад водач на България “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Идеята е на FIA – Международната автомобилна асоциация, а у нас тя се организира от Съюза на българските автомобилисти, като сътрудник в нея е Главната дирекция „ Национална полиция “. Стартът на надпреварата бе даден тази заран.

Автомобилът е наслаждение, само че и отговорност, сподели основен комисар Христо Терзийски, шеф на ГДНП и прикани участниците да бъдат извънредно виновни на пътя, освен по време на надпреварата, само че и по-късно. Той уточни, че седем от позволените до финала на миналогодишното издание 30 младежи, през лятото на 2018 година, са създали нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

Началникът на отдел „ Пътна полиция “, комисар Росен Рапчев пожела триумф на участниците и ги прикани да бъдат толерантни на пътя.

През актуалната година над 4 000 души, които дават отговор на условието на регламента, са се явили на първия кръг, който е онлайн решение на листовки, акцентира инж. Емил Панчев. В съпоставяне с предходната година, искащите са били с 500 повече, само че към момента има измежду тях които не знаят какво покрива наложителната застраховка "Гражданската отговорност ", както и не показват вярно мислене при пешеходните пътеки, добави още ръководителят на СБА.

На откриването на церемонията участваха още Малина Крумова, ръководител на Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата ", доктор Надежда Тодоровска, зам.-генерален шеф на БЧК и представители на ИААА.

Инициативата „ Най-добър млад водач на България “ се организира у нас за втора поредна година. В първия кръг, който е онлайн решение на листовки, се явиха 4000 младежи, отговарящи на изискването да са на възраст сред 18 и 26 години, да имат стаж зад кормилото не повече от 5 години и да нямат нарушавания на ЗДвП. От тях сполучливо миналите са 30, измежду които и 7 дами, които през днешния ден показват умения зад кормилото – ръководство на мокра настилка, паркиране, оказване на първа долекарска помощ. Победителят в конкуренцията получава опцията да ръководи нов автомобил в продължение на една година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР