30 милиарда лева инвестиции е осигурила Българската агенция за инвестиции.

...
30 милиарда лева инвестиции е осигурила Българската агенция за инвестиции.
Коментари Харесай

Заместник-министърът на иновациите: Създадени са над 85 000 нови работни места

30 милиарда лв. вложения е осигурила Българската организация за вложения. Създадени са над 85 000 нови работни места.

С това се похвали заместник-министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов, оповестява.

Към момента в развой на узаконяване са 54 плана на обща стойност 2,2 милиарда лв., с планувани за разкриване 4 500 нови работни места. Само за последните два месеца в Българската организация за вложения (БАИ) са постъпили нови капиталови планове за над 1,6 милиарда лв. за 1000 нови работни места. Сертифицираните към днешна дата са 11 плана на обща стойност 231 милиона лв. с планувани за разкриване над 1 500 нови работни места.

БАИ би трябвало да е лицето на България за всеки един вложител, сподели Савов.

Министерството подсигурява последователност и Савов увери, че ползите на вложителите ще бъдат предпазени. Ведомството си е сложило за цел ускорение на сертфиционния развой на вложителите. Амбицията на екипа е увеличение на вложенията.

Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българската организация за вложения, подчертава какъв брой значима е приемствеността, тъй като един капиталов цикъл лишава време. Той счита, че в страната би трябвало да се отварят нови индустриални центрове и да се влага в развойна активност с висока добавена стойност.

Дигитална платформа на БАИ ще облекчи вложителите. От уеб страницата на организацията вложителят ще може да влезе в така наречен виртуален офис. Автомобилна промишленост, медицина, роботика са част от предпочитаните области за вложения у нас. Ще се показват и положителните образци, както и вложителите, които биха предложили страната ни за вложения.

Автомобилната промишленост продължава да е най-интересната сфера за непознатия бизнес. Пловдивският район е най-привлекателният за вложения и топ 3 на градовете в Европа, желани за вложения, сподели още Богдан Богданов. Това е и най-бързо развиващият се откъм вложения район у нас. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР