30 медицински сестри от три отделения на общинската болница Свети

...
30 медицински сестри от три отделения на общинската болница Свети
Коментари Харесай

Пловдивска общинска болница може да остане без медицински сестри

30 медицински сестри от три отделения на общинската болница „ Свети Мина “ в Пловдив са подали групови едномесечни предупреждения за овакантяване. Причината – отводът управата на здравното заведение да им усили възнагражденията. Ръководството на болничното заведение съобщи, че няма опция за повишение на заплатите, по тази причина посредством публикация търси незабавно нови здравни служащи.

Пловдив

Медицинските сестри от детското, хирургичното и кардиологичното поделение са подали предупреждения за овакантяване, афектирани от ниските си заплати в размер на 540 лв.. Жените упорстват парите им да се усилят най-малко на 700 лева
Адриана Желева – здравна сестра: Три пъти се усилват минималните заплати. Ние 4 години сме с тези заплати без да мръднат нито стотинка от горната страна. Ремзие Сюмес – здравна сестра: Напуснаха доста колежки. Ние останахме. Стоически издържахме. Цонка Петрова – здравна сестра: Страшно болно е. Ние сме обединен колектив. Много добре работим, само че заплащането е доста ниско.
Ръководството на болничното заведение предложило на сестрите нарастване на заплатите с 40 лв.. Общинското здравно заведение разчита само на средства от Здравната каса, с които се покриват всички разноски.
доктор Генади Странджев – шеф на МБАЛ „ Свети Мина “: С направените калкулации, ние не можем да ги покрием, с цел да се получат тези пари, които сестрите имат искания. Така, че като комерсиално сдружение ние би трябвало да се оправяме с това, с което разполагаме.
Лекарите и пациентите поддържат настояванията на медицинските сестри.
Георги Томов – пациент: Аз съм от Стара Загора и пристигам за четвърти път тук. Значи съм удовлетворен от тези хора и би следвало да им се усилят заплатите, не да се режат. доктор Цветан Деведжиев – завеждащ Отделение по кардиология – МБАЛ „ Свети Мина “: Това е една дългоподготвена разпродажба на болничното заведение. Албена Мишева – старша сестра в Кардиологично поделение: Ние не желаеме да напущаме. Искаме да работим. Искаме да останем в тази болница, само че не и при тези условия, които ни оферират.
От Община Пловдив разясниха, че болничното заведение е комерсиално сдружение и сама ще реши дали да усили заплатите. Медицинските сестри пък възнамеряват да стачкуват с жълти жилетки по време на откриващата гала на „ Пловдив-Европейска столица на културата “
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР