30 кубика конфискувани дърва ще се раздават на нуждаещи се

...
30 кубика конфискувани дърва ще се раздават на нуждаещи се
Коментари Харесай

Раздават конфискувани дърва на нуждаещи се в Стралджа

30 кубика иззети дърва ще се раздават на нуждаещи се в Стралджа. Инициативата е на общината, а хората, които ще получат помощта са обществено слаби и самотно живеещи. Дървата са конфискувани при определяне на противозаконна сеч.

Стралджа

Първа дърва за огрев от общината получи Николинка Тенева.
Николинка Тенева: Много съм удовлетворена и доста благодаря на управлението на общината, на кмета, че се отзоваха на моите претенции. Млада съм, само че не съм добре, скоро съм оперирана. Печката ми гори непрекъснато, дървата са на изчерпване.
Дървата са конфискувани от поданици на Стралджа, които нерегламентирано изсичат горите. От общината ги събирали, до момента в който количеството на дървата не станало огромно. В района пък преди отоплителния сезон имало дефицит на дърва и доста хора не са съумели да си набират нужното количество за зимата.
Атанас Киров, кмет на община Стралджа: Всички приказваме за положителни каузи, само че на думи единствено и в един миг взехме решение да го използван на дело. Всички тези дърва, които конфискувахме от нарушителите взехме решение да ги раздадем на хора, проверявайки описите, които са самотни, живеят оскъдно и по някакъв метод да им помогнем.
От общината се надяват скоро противозаконната сеч да бъде прекратена и към този момент търсят други разновидности да оказват помощ на нуждаещите се. От иззети дърва ще се възползват над 20 нуждаещи се от Стралджа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР