30 хиляди лева дадоха възрастни хора от петричкото село Марино

...
30 хиляди лева дадоха възрастни хора от петричкото село Марино
Коментари Харесай

Възрастни хора предоставиха 30 бона на телефонни измамници

 30 хиляди лв. дадоха възрастни хора от петричкото село Марино поле на телефонни измамници. Те се показали за служители на реда, а хората им се доверили. Жертвите разясниха пред Нова тв, че от нерешителност и боязън, в първия миг даже не разбрали какъв брой пари оставят на мнимите служители на реда.

В понеделник вечерта едно позвъняване трансформира живота на Атанас и Величка Тасеви. От слушалката мъжки глас се показва за майор Николов от " Криминална полиция ".

" Ще ви помоля доста да ни съдействате сега, ще ни донесете зад спирката пари от у дома с цел да можем като закарате тези пари, с цел да можем ние телефонните измамници да ги спипаме на място там ", споделя Атанас Тасев.

Много уплашени, възрастните хора донасят парите на уреченото място. Оставят ги зад тази спирка и си потеглят, мощно обезпокоени.

" Оставих ги в найлоново кисенце, съвсем бяха всичките пари, обаче от задната страна на спирката, от самия терен начело има крушки, които осветяват, обаче той през това време, той не може да не е бил някъде на мрачно, с цел да следи, като ги оставя аз, таман тичам аз и той през това отива да си ги взима и по този начин ни изпързаляха. Сумата сега по какъв начин си бяха даже не бяхме ги броили, напряко ги закарахме и аз и споделям по едно време, крещя като споделиха за парите, крещя виж какво боязън ме е да ги закарам парите, па тя вика, карай ги карай ги да нямам проблеми ", показа ощетеният мъж.

През цялото време измамниците държали възрастните хора на телефона. Успели да ги убедят да изхвърлят джиесемите си в кофа с вода. Успокоявали ги, че незабавно след акцията ще им върнат парите. " Прекалената неточност ни е това, че откакто гледаме телевизия, за тия телефонни измамници, ние отново клъвнахме на въдицата ", сподели още Атанас Тасев.

От полицията още веднъж предизвестяват, че при полицейски интервенции органите на реда в никакъв случай не желаят пари и полезности от жителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР