30-годишният британец Ник Бътър стана първият човек, който участва и

...
30-годишният британец Ник Бътър стана първият човек, който участва и
Коментари Харесай

Британец участва в маратони в 196 държави

30-годишният британец Ник Бътър стана първият човек, който взе участие и финишира в маратоните във всички 196 приети от Организация на обединените нации страни, като приключи предизвикването в Гърция.


Бътър е събрал над 65 000 паунда за благотворителни организации за битката с рака на простатата във Англия от началото на одисеята си, която стартира на 6 януари 2018 година

Бътър е някогашен банкер, взел участие в първия си маратон едвам на 11-годишна възраст. Идеята за предизвикването му да взе участие в маратоните във всички 196 страни се появила, когато Бътър срещнал играч, диагностициран със смъртоносна форма на рак на простатата. Това го въодушевило да събира пари за лекуване на този тип заболяване, а когато схванал, че никой в никакъв случай не е пробягал маратон във всички страни по света, той решил да бъде първият.

" Трябва да цените времето си. Не можете просто да приемете, че ще се пенсионирате и ще живеете този живот. Трябва да отидете и да извършите това, което желаете в този момент ", сподели Бътър пред CNN.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР