30-годишен мъж е с опасност за живота, след катастрофата от

...
30-годишен мъж е с опасност за живота, след катастрофата от
Коментари Харесай

Мъж е с опасност за живота след катастрофата с влак. Арестуваха кантонера

30-годишен мъж е с заплаха за живота, след злополуката от тази заран , зародила на ЖП прелез на околовръстния път на Асеновград. Общо трима са потърпевшите. Те са настанени в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Единият от тях, който е на 30 година, е с заплаха за живота. Мъжът е в извънредно тежко положение със сериозна черепно-мозъчна, гръдна и лицева контузии и пострадване на единия крайник. Той е признат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване (КАИЛ) на УМБАЛ " Свети Георги ". Другите двама потърпевши са мъже на 32 година и 25 година. Те са признати в дежурната за деня хирургия. 32-годишният пациент е с гръдно-коремна контузия, фрактура на десния крайник и контузия на главата. А момчето на 25 година е с гръдно-коремна контузия, разкъсно-контузни рани по главата и единия крайник, фрактура на шиен прешлен и луксация на ляво рамо.
Случаят се следи от Районна прокуратура-Асеновград. Образувано е досъдебно произвеждане за нарушени правила при употреба на железопътни уреди. По данни от асеновградската прокуратура, служителят по превоза по несъобразителност е предизвикал междинна телесна щета на пътуващия в лек автомобил  „ Опел Астра “.
Припомняме, че през днешния ден (12.11.19 г.) към 07:00 ч. е бил подаден сигнал на Спешен телефон 112, че на охранителен жп прелез на асеновградския околовръстен път пътнически трен, движещ се от Пловдив за Асеновград, се е блъснал в преминаващ от там лек автомобил, в който са пътували трима мъже. Според първичните данни, причина за пътното произшествие е неспусната железопътна преграда на прелеза.
По делото са осъществени два огледа на местопроизшествието. Разпитани са и очевидци. Към момента няма повдигнати обвинявания. За 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи е арестуван дежурният кантонер, който е на 60 година Той е тестван с дрегер, който отчел съществуване на 1,8 промила алкохол в издишания въздух. Тестът за алкохол на машиниста на влака е негативен. Разследването по случая продължава Районна прокуратура-Асеновград. Предстои да бъдат изяснени точните условия и аргументи за пораждане на случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР