30-годишен беше осъден от Районен съд – Варна за отправяне

...
30-годишен беше осъден от Районен съд – Варна за отправяне
Коментари Харесай

Осъдиха агресивен водач, раздавал юмручно правосъдие на пътя във Варна

30-годишен беше наказан от Районен съд – Варна за отправяне на закана и причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди, оповестиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият призна в правосъдна зала виновността си по двете повдигнати по отношение на него обвинявания - в причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди (по чл.131, ал.1, т.12 от НК), както и в отправяне на закана с ликвидиране (по член 144, ал.3 от НК). Деянията са осъществени от подсъдимия на 13 март 2020 година.

В следобедните часове  на тази дата подсъдимият карал автомобил по бул. “Владислав Варненчик “ в посока центъра на града, когато след контролирано със светофар кръстовище различен лидер лишил преимуществото му при престрояване и сред двата автомобила зародило прикосновение. Поради интензивния трафик другият лидер траял придвижването си, като дал знак на подсъдимия да го последва напред и на по-подходящо място да се схванат за одраскания калник. При прекъсване в региона на автогарата, подсъдимият отишъл до другия водач и без да е бил предизвикан през отворения прозорец му нанесъл юмручен удар в лицето, като се заканил с думите " ще те убия “, " тебе жив няма да те оставя “. След това подсъдимият отворил шофьорската врата и траял да се саморазправя с другия лидер, ритайки го по тялото. По подаден сигнал на тел. 112, на мястото на случая дошъл полицейски екип.  В резултат на породената по хулигански подбуди телесна щета потърпевшият получил кръвоизлив от носа.

30-годишният обвиняем е неосъждан. По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, за всяко от действията бяха избрани обособени санкции като той следва да изтърпи по-тежкото от тях -  6 месеца " пробация “. В продължение на 6 месеца подсъдимият ще предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес, с честота два пъти седмично, като за същия период би трябвало да организира и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник. В негова тежест са и сторените по делото разходи. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР