30 години - точно толкова бяха необходими отборът на Балкан

...
30 години - точно толкова бяха необходими отборът на Балкан
Коментари Харесай

Балкан – новата ера в българския баскетбол

30 години - тъкмо толкоз бяха нужни тимът на Балкан Ботевград да победи с шампионската купа. С тази победа стартира нова епоха в българския баскетбол.

3:1 във финалната плейофна серия против Левски Лукойл донесе по този начин мечтаната купа и златните медали. Истината е обаче, че нищо нямаше да бъде същото без голямата и безрезервна поддръжка на почитателите в зелено-бяло.
 Снимка 426445
Източник:

Те бяха опората в компликациите и крилете във върховите моменти. И в никакъв случай не направиха крачка обратно. Вървяха един до друг с играчите си. Споделяха с тях както триумфите, по този начин и неуспехите. Но в никакъв случай не изгубиха духа си. И имаха вяра - енергично, че един ден фантазията ще бъде действителност.
 Балкан завоюва баскетболната купа на България!
Балкан завоюва баскетболната купа на България!

3-1 победи за отбора от Ботевград

29 май 2019 година - Денят на истината. За някои това беше един елементарен ден, само че за хората в Ботевград, той бе най-значимият. И дребни, и огромни живееха за този ден. Всички бяха обединени от една мисъл - победа.
 Снимка 426105
Източник:

Брендън Браун, Микейл Хопкинс, Ламаркъс Рийд, Мирко Милалич, Крис Минков, Венцислав Петков, Павел Иванов, Димитър Димитров, Александър Гаврилович, Павлин Иванов, Здравко Христов, Марин Маринов и Румен Василев се трансфораха в същинска сплав. И не разрешиха нищо да ги събори. Нямаха право да го създадат, тъй като след всеки мач пред залата ги чакаха техните почитатели с бурни аплодисменти. Ето по тази причина не можеха да склонят глава и да се предадат. Не и в този момент, когато бяха толкоз покрай сътворяването на история.
 Снимка 426446
Източник:

Тези 13 момчета не подведоха нито един от своите последователи. Не ги разочароваха нито за момент. Показаха им, че с труд и себераздаване всичко се реализира.

В последните 2 минути на мача над 4000 души бяха на крайници, а залата се тресеше от викания " Балканци, юнаци ". Никой не би могъл да ви опише страстта на тази вряща аудитория и надали някой би могъл да мери пулса ѝ. Всичко гореше. Часовникът отброи последните секунди и точката беше сложена. България имаше своя нов първенец.
 Снимка 426449
Източник:

Казват, че на върха било самотно, тъй като никой не би могъл да съпреживее с теб триумфа. Хилядите в Арена " Ботевград " потвърдиха тъкмо противоположното.
 Снимка 426450
Източник:

Балкан от дълго време е спечелил своята купа - обичта на почитателите. И нищо друго няма значение, когато всички те пеят в един глас: " На аления площад, в центъра на Ботевград, зелено знаме ще се вее и единствено Балкан ще се пее. "
 Снимка 426447
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР