„30 години след като извоюва свободата си, през 1908 г.

...
„30 години след като извоюва свободата си, през 1908 г.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Преди 112 години силата на националния идеал надделя над личните интереси


„ 30 години откакто извоюва свободата си, през 1908 година българският народ се опълчи на Великите сили и сподели, че е стопанин на ориста си. Силата на националния блян надви над конюнктурни и персонални ползи “, написа във връзка Деня на Независимостта вицепрезидентът Илияна Йотова.

Преди 112 години България зае своето пълноправно място на картата на Европа. Дедите ни обявиха своята неотстъпчивост, подготвеност и сили за ново възобновление. Днес, 112 години по-късно, пишем новия манифест за българска самостоятелност. Събудените българи, с воля, разсъдък и единение още веднъж ще реализираме своята самостоятелност от страха и примиренчеството, от бедността и неравенството, от грижата за качествено опазване на здравето и обучение, от беззаконието. Независима България значи достолепие, отговорност, правдивост и вероятност, припомня Йотова.

Тя е уверена, че през днешния ден ни трябват мощни и постоянни институции – мощни с доверието на българите, постоянни с политики в полза на хората. Трябва ни държавност, която превежда през рецесии и пази правата ни, която градим всички ние, като съблюдаваме законите и Конституцията от поругаване. Каквото и тестване да ни следва, ще го преодолеем с отговорността на същински държавници и с силата на всички българи, където и да се намират по света.

Нека гордостта от националните възходи надвие горчивината от позволените неточности. За да пребъде България!

Честит Ден на независимостта!, приключва вицепрезидентът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР