30 години от учредителното събрание, с което е основан Съюзът

...
30 години от учредителното събрание, с което е основан Съюзът
Коментари Харесай

БСП-кметът на Русе поздрави СДС за 30-ата годишнина

30 години от учредителното заседание, с което е учреден Съюзът на демократичните сили, бяха маркирани през днешния ден в Русе, оповестява БНР. Сред гостите на тържеството бяха както създателите на партията, по този начин и техни съперници от днешния политически набор.

На 7 декември 1989 година двайсетина русенски запалянковци, идеалисти и демократи се събират в дребна стая в центъра на града, с цел да основат Съюз на демократичните сили. Част от тях към този момент са покойници, а другите, които пристигнаха през днешния ден на празненството, от дълго време са се отказали от политиката.

За да поздрави седесарите, за пръв път дойде кмет, определен от листата на Българска социалистическа партия. Младият Пенчо Милков нямаше опция да показа мемоари от това време, само че сподели пред всички политическа зрялост с наличието и думите си.

Един от тези двайсетина запалянковци, основали Съюз на демократичните сили в града, е отец Стефан Стефанов. Той бе депутат, деен държавник, а в този момент духовник в  храма " Св.Николай Чудотворец ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР