30 години от майските събития. Ние добре помним тези събития.

...
30 години от майските събития. Ние добре помним тези събития.
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС знае цената на свободата

30 години от майските събития. Ние добре помним тези събития. Помним и 84-та и 85-та. Ние в Делиормана знаем силата на нашето единение, сподели Мустафа Карадайъ. Председателят на Движение за права и свободи и лидер на листата за европейските избори, претендентите за евродепутати, европейските депутати и народните представители, регионални и общински ръководители, общински съветници и кметове и хиляди членове и симпатизанти на Движение за права и свободи се събраха в местността Демир Баба текке, край исперихското село Свещари за възпоменателен протест - събор, в памет на жертвите на така наречен “възродителен процес” и мирната опозиция против насилствената промяна на имената на турците и мюсюлманите през 1989-та година. Лидерът на европейските либерали Ханс Ван Баален беше специфичен посетител на събитието.

"В дни като днешния, когато честваме Майските събития, би трябвало да си спомним значимостта на нашето обединяване, на нашето единение. Защото ние доста добре знаем цената на демокрацията на мира, на свободата. Ние сме я платили тази цена с цел да пристигна демокрацията в страната ", сподели Карадайъ.

"Европа е единение на многообразието. Това е лозунгът на Европа. Какво е единение на многообразието, като забраняваме другите и разликите ", се обърна водачът към многохилядното голям брой. Той беше безапелационен, че допускането на националистите във властта е нарушаване на най-важния европейски и ценностен принцип.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР