30 години като пенсионер отбеляза кинолегендата Гинка Станчева, която през

...
30 години като пенсионер отбеляза кинолегендата Гинка Станчева, която през
Коментари Харесай

Гинка Станчева се моли: Дано не умра в мизерия!

30 години като пенсионер означи кинолегендата Гинка Станчева, която през юни 2022 година навърши 90 години. Цели три десетилетия актрисата , срамуваща се да каже обществено с какъв брой пари изкарва месеца, чака от Министерството на културата да се сетят за нея и да й провиснал лична пенсия, каквато редица актьори, артисти и интелектуалци получават.

„ Хора, които ме срещат в градския превоз и по улиците, непрестанно ме питат за какво още нямам отпусната лична пенсия. Аз и самата не знам за какво, тъй че отговор на този въпрос нямам. Пенсията ми е дребна, няма да ви споделям какъв брой и какво, че напряко е срамна работа “, показа звездата от „ Любимец 13 “ по случай З десетилетия, откогато е освободена от театъра. Гинка към момента си спомня с болежка по какъв начин през 1992 година я пенсионирали наложително и останала без работа. „ Беше извънредно! Имах възприятието, че ще се самоубия . Не можех да пребивавам без театъра и обичаната аудитория “, връща лентата обратно именитата актриса.

Станчева живее в икономии и споделя, че в случай че не е щерка й Ермелина, няма да може да се оправя със сметките , които непрестанно порастват. От стеснение пред детето си обаче огромната звезда изкарвала студените месеци единствено в една стая от жилището си, с цел да не разхищава топлота. Изравнителните сметки за парно, които дойдоха неотдавна, я порязали за прощален път, само че дъщеря й помогнала да погаси отговорностите си , написа „ Ретро ”.

Сега актрисата се чудела по какъв начин ще кара поредна зима, преди внезапния скок в цените на отоплението. И до момента й идвало скъпо, по тази причина пускала единствено един-единствен нагревател в жилището си, освен това на единица. Миналата година Станчева призна, че по през целия ден е лежала завита с одеяла и жилетки, с цел да се сгрява и да пести от топлото. „ Чета по какъв начин сътрудници си отиват в бедност. Дано не стигна до такава степен... ", моли се звездата.



През наближаващата зима надали въобще актрисата ще може да напуща жилището си, защото от няколко месеца насам има съществени проблеми с краката , провокирани от варикозни вени. Въпреки че се лекува при най-хубавите експерти във ВМА, Гинка ходела все по-трудно и изкарвала от ден на ден от дните си сред четири стени. Почти цялата си пенсия пръскала за едно вървене в аптеката, с цел да си набави медикаментите, кои са й предписани да взема. За другите си потребности разчита щерка си, която се прибра у нас след дълги години работа в Италия, с цел да бъде край 90-годишната си майка.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР