30 души са пострадали при пожара, който се разрази на

...
30 души са пострадали при пожара, който се разрази на
Коментари Харесай

30 пострадаха при пожара на о. Мармара. Има задържан за огненото бедствие

30 души са потърпевши при пожара, който се развихри на турския остров Мармара. Сред тях има и пожарникари, взели участие в гасенето. Всички са били приети в болница в локалната болница и след оказана помощ, множеството от тях към този момент са изписани.

Палене на стърнища в местността Чънарли е главната версия все още за огнената буря, към този момент има и арестуван по съмнение, че точно той е предизвикал пожара по този метод, оповестиха от локалната полиция.

Бурният вятър е раздухал пламъците към вътрешността на острова вследствие на което са изпепелени над 80 хектара площи и доста животни. Изгорели са пет къщи и един микробус, съобщи Българска телеграфна агенция.Продължава обследването на вредите с дронове от въздуха.

Пожарът провокира мощна суматоха измежду популацията и летовниците. По това време на годината островът е претъпкан от почиващи, които прекарват там ваканцията за Курбан байрам. Мнозина са напуснали острова поради произшествието. Борбата с огъня е траяла 9 часа, само че към този момент е изцяло овладяна.

Остров Мармара отстои на към 2,5 часа път по море от Истанбул. Той е най-големият от архипелага от седем острова в западната част на Мраморно море и известна туристическа дестинация.

Поради съществуването на доста пансиони и относително евтини хотели островът е желано място за курорт от работническата или междинната класа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР