30 дни пълни с футболни емоции се изнизаха неусетно. Цял

...
30 дни пълни с футболни емоции се изнизаха неусетно. Цял
Коментари Харесай

Франция или Хърватия? Кой ще бъде кралят на футболния свят?

30 дни цялостни с футболни страсти се изнизаха незабелязано. Цял свят се радва, плака, диви се, цъка с език, изненадва се, с цел да се стигне до... през днешния ден!

15 юли 2018 година - денят, в който футболният свят ще има своя нов стопанин, спечелил купата с чест, добра игра на терена на стадион "Лужники " и малко шанс.

Два радикално разнообразни тима протягат ръце към златния трофей. Всеки един от играчите мечтае да подържи в ръцете си купата, да я целуне и да я вдигне над главата си.

Това обаче ще сторят футболистите единствено на единия отбор.

А дали той ще е Франция или Хърватия? Предстои да разберем.

"Петлите " бяха може би най-мъдрият тим, който имаше статуса на любимец. Селекционерът Дидие Дешан реализира най-важното в Русия - не даде на нито една перла от селекцията си да си намерения, че успеха идва безплатно.

Наредени един до различен Пол Погба, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Оливие Жиру и още, и още, които знаят какво е да печелиш, излизаха във всеки мач с хладни глава и фокусирани върху наложителната победа.

Те играеха внимателно и доста съобразително. Не позволяваха да се замаят от желанието за погром на съперника. Напротив - пестяха сили, подсигуряваха отбраната и най-важното - правеха крачки към финала.

Французите желаят едно нещо - втора международна купа във витрината си след триумфа през 1998 година И най-логично е точно те да вдигнат трофея след последния мач.

Мондиалът в Русия обаче потвърди, че не признава нито логичност, нито любимци. На финала има място единствено за... най-издръжливите.

И до момента в който "петлите " бяха спестовни, то техните противници от Хърватия са същински... огън!

"Ватрените " не влизаха в сметките на никой преди началото на шампионата, с изключение на на запалянковците на брега на Адриатическо море.

Да, тимът подсказваше, че може да провокира доста главоболия на любимците, само че чак да доближи край? Май и самият селекционер Златко Далич не е таял такива очаквания.

Само че чудесата се случват на тези, които съумеят да ги провокират, а капитанът Лука Модрич и съотборниците му се оказаха задоволително смели.

Още в групите хърватите демонстрираха темперамент, а в елиминациите устойчивост. Три мача от по 120 минути, като два от тях приключили след дузпи... Такова напрежение би издържал само вратарят Даниел Субашич!

Двата отбора не са се срещали от 1998 година, когато Франция ликува като първенец, а Хърватия се класира на трето място!

Днес (15 юли) ще се твори история в Москва! Кой обаче ще постави короната на победител и ще вдигне трофея? Ще разберем напълно скоро!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР