30 дни пълни с футболни емоции се изнизаха неусетно. Цял

...
30 дни пълни с футболни емоции се изнизаха неусетно. Цял
Коментари Харесай

Франция или Хърватия? Кой ще бъде кралят на футболния свят?

30 дни цялостни с футболни страсти се изнизаха незабелязано. Цял свят се радва, плака, диви се, цъка с език, изненадва се, с цел да се стигне до... през днешния ден!

15 юли 2018 година - денят, в който футболният свят ще има своя нов стопанин , спечелил купата с чест, добра игра на терена на стадион " Лужники " и малко шанс.

Два радикално разнообразни тима протягат ръце към златния трофей. Всеки един от играчите мечтае да подържи в ръцете си купата, да я целуне и да я вдигне над главата си.

Това обаче ще сторят футболистите единствено на единия отбор.

А дали той ще е Франция или Хърватия? Предстои да разберем.

" Петлите " бяха може би най-мъдрият тим, който имаше статуса на любимец. Селекционерът Дидие Дешан реализира най-важното в Русия - не даде на нито една перла от селекцията си да си намерения, че успеха идва безплатно.

Снимка: Adolph Bereuter

Наредени един до различен Пол Погба, Антоан Гризман, Килиан Мбапе, Оливие Жиру и още, и още, които знаят какво е да печелиш, излизаха във всеки мач с хладни глава и фокусирани върху наложителната победа.

Те играеха внимателно и доста съобразително. Не позволяваха да се замаят от желанието за погром на съперника. Напротив - пестяха сили, подсигуряваха отбраната и най-важното - правеха крачки към финала.

Французите желаят едно нещо - втора международна купа във витрината си след триумфа през 1998 година И най-логично е точно те да вдигнат трофея след последния мач.

Снимка: Adolph Bereuter

Мондиалът в Русия обаче потвърди, че не признава нито логичност, нито любимци. На финала има място единствено за... най-издръжливите.

И до момента в който " петлите " бяха спестовни, то техните противници от Хърватия са същински... огън!

" Ватрените " не влизаха в сметките на никой преди началото на шампионата, с изключение на на запалянковците на брега на Адриатическо море.

Да, тимът подсказваше, че може да провокира доста главоболия на любимците, само че чак да доближи край? Май и самият селекционер Златко Далич не е таял такива очаквания.

Снимка: Adolph Bereuter

Само че чудесата се случват на тези, които съумеят да ги провокират, а капитанът Лука Модрич и съотборниците му се оказаха задоволително смели.

Още в групите хърватите демонстрираха темперамент, а в елиминациите устойчивост. Три мача от по 120 минути, като два от тях приключили след дузпи... Такова напрежение би издържал само вратарят Даниел Субашич!

Снимка: Adolph Bereuter

Двата отбора не са се срещали от 1998 година, когато Франция ликува като първенец, а Хърватия се класира на трето място!

Днес (15 юли) ще се твори история в Москва! Кой обаче ще постави короната на победител и ще вдигне трофея? Ще разберем напълно скоро!

stat
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР