30 албански лекари и медицински работници отпътуваха към Италия, за

...
30 албански лекари и медицински работници отпътуваха към Италия, за
Коментари Харесай

И Албания изпрати медици в Италия

30 албански лекари и медицински служащи отпътуваха към Италия, с цел да оказват помощ на сътрудниците си в Бергамо в битката против ковид, заяви МИА.

„ Изпращането на медицински екип идва след вчерашния диалог сред албанския министър председател Еди Рама и италианския министър на външните работи Луиджи ди Майо и след апела на италианските управляващи за взаимност и интернационална помощ, на която се отзоваха Китай и Русия “.

На интернационалното летище в Тирана медицинският екип бе изпратен персонално от Еди Рама, който съобщи, „ че не може да гледа Италия в неволя и изпраща помощ, тъй като обичаме Италия “.

„ Това е война, в която никой не може да победи самичък. Скъпи членове на тази смела задача за живот, отивате на война, която е и наша. Днес всички сме италианци и Италия ще победи във войната и за нас, и за цяла Европа и света. Бог да ви благослови всички “, приключи Рама.

Албанският медицински екип ще бъде посрещнат на летището в Рим от министъра на външните работи ди Майо. Медиците ще останат в Италия за един месец, а заплащането им е поето от албанското държавно управление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР