$30 000 са сума, с която хората обикновено могат да

...
$30 000 са сума, с която хората обикновено могат да
Коментари Харесай

Художник печели хиляди долари от рубик кубчета

$30 000 са сума, с която хората нормално могат да си купят кола, къща в доста страни и даже да си платят образованието в порядъчен университет. Всъщност тъкмо толкоз могат да костват и 900 рубик кубчета.

Италианският художник Джовани Контарди не е тъкмо кубист, само че си сътвори име, употребявайки нетрадиционни средства за своето изкуството. 24-годишният юноша може да сътвори портрет на всеки човек от рубик кубчета. Част от звездите, на които той е правел портрети са Риана, Джъстин Тиймбърлейк и ЛеБрон Джеймс, написа CNBC.

Първият портрет, който той продава, е бил на Ейми Уайнхаус за $5000. Най-скъпият портрет му носи $29 000 от частен покупател, който е желал да изненада жена си за Коледа.
 Снимка 412215
Източник:

За изработката на един портрет са нужни най-малко 3 или 4 седмици. Работата включва прелиминарен дизайн, с цел да се разпределят 6-те цвята на рубик куба. Крайният резултат е 6-странен пространствен пъзел. Когато завърши с предварителната работа, нареждането на портрета му лишава действително единствено два часа.

Контарди е повече от добър в Rubik играта, тъй като подрежда кубчетата към този момент от десетилетие. Участвал е на доста надпревари по " скоростно нареждане на кубчета ", където хората би трябвало да наредят рубик куба за секунди. Той става втори на международния шампионат за разпореждане на Rubik през 2011 година. Сега 8 години по-късно Джовани към момента може да подреди кубче за по-малко от 10 секунди.

Още до момента в който е бил в гимназията, художникът осъзнава, че може да употребява кубчетата за по-креативни цели. Първият портрет, който основава от тях, е на картината " Вик " на Едуард Мунк. Той е бил за учебен план и Контарди е употребявал над 900 кубчета.
 Снимка 412216
Източник:

След като приключва учебно заведение Джовани се мести в Австралия, където работи в кафене. Той обаче продължава да се занимава със своето изкуство, което разгласява в обществените мрежи. По този метод младежът притегля вниманието на звездите. Дуен Джонсън и Уил СМит даже разгласяват фотоси на своите портрети.

Талантливият юноша споделя, че обича да създава портрети по фотоси на звезди, тъй като може да пресъздаде израженията на лицето с подредбата на кубчетата.

Контарди към момента употребява обществените мрежи, с цел да разпространява своето изкуство. Той към този момент има над 350 000 почитатели в Instagram. Портретите му, които костват хиляди долари, са били показвани в изложба 104 в Манхатан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР