30 000 жители на Свищов и няколко села в общината

...
30 000 жители на Свищов и няколко села в общината
Коментари Харесай

Десетки хиляди в Свищов са без вода от 48 ч., ВиК няма тръби за ремонта

30 000 поданици на Свищов и няколко села в общината са без капка вода второ денонощие. Ситуацията обаче може да продължи с дни. Местното водоснабдително сдружение няма налични нужните тръби и материали за премахване на огромната повреда, зародила на напорния тръбопровод, заяви БНР.

Направена е организация за доставка на вода за болничното заведение, детските и обществените заведения, съобщи кметът на Свищов Генчо Генчев.

Авариралият сектор на проблематичното оборудване е открит, вършат се поръчки за нужните материали, което ще забави работата по премахване на повредата. Няма изясненост по кое време водата ще бъде пусната, уточни Генчев.

„ Градът ще остане без вода - за какъв интервал не мога да кажа, тъй като зависи доставката на материалите, от работата на чиновниците на ВиК “Йовковци “ да бъде отхвърлен казусът “, сподели кметът.

За повторно тази година 30 хиляди свищовлии и жителите на Вардим, Ореш и Царевец ще разчитат на тубите и публичните чешми за дните на безводие.

„ Трудно, с тубите по чешмичките. Не е смешно, отврат е. Само с тубите няма да стигне ", споделят хората.

Аварията е станала в региона на помпената станция в село Вардим.

„ Съоръжението е проблематично още с неговото изграждане преди 10 години и е обект на прокурорска инспекция. Всяка година по водопровода има огромни повреди. Проблемът е с некачествените тръби и с осъществяването на водопровода и това води до тези последици - Свищов става пленник на водна рецесия “, уточни кметът на Свищов Генчо Генчев.

Предстои да се посочи какъв брой време ще отнеме на водоснабдителното сдружение да в профил повредата, тъй като секторът е характерен, не се знае ВиК има ли в наличност нужните тръби, разясни още Генчев и увери, че ще бъдат взети всички ограничения за обезпечаване на вода за болничното заведение в Свищов, за детските и обществените заведения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР