30 000 души са си купили зелен билет и така

...
30 000 души са си купили зелен билет и така
Коментари Харесай

София отчете продадени 30 000 зелени билета

30 000 души са си купили " зелен билет " и по този начин са подкрепили битката с мръсния въздух, разгласи пред Българска национална телевизия заместник-кметът на София Евгени Крусев. Той разясни, че половината от тях са " нови " пасажери - т.е. хора, които всекидневно не разчитат на градския превоз. Те са употребили главно метрото.

По мотив на зародилия недостиг на " зелени билети " Крусев сподели, че имало организация за ново зареждане в границите на деня.

" Имахме задачата да снабдим над 500 транспортни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места бяха свършили и са зареждани контролно денем ", уточни той.

Зам.-кметът посочи, че в битката със нечистия въздух се включва и самят общински превоз - всички нови транспортни средства са " еко, движат се с природен газ или с ток.

" Не купуваме дизелови рейсове, обновяването на автобусния парк тече с цялостна мощ. 160 нови транспортни средства следва да се закупят. Засега има към 200 дизелови рейса по отдалечени линии, следва да бъдат и отстранени, само че не се знае какъв е срокът. " - уточни той.

Предстоят реконструкции на паркове, както и озеленяване в " Младост " и " Западен парк ". Залагат се и средства за озеленяване и на междублокови пространства, акцентира още Крусев.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР