3 септември е датата, до която трябва да се знае

...
3 септември е датата, до която трябва да се знае
Коментари Харесай

Чакат Григор за Купа Дейвис до 3 септември

3 септември е датата, до която би трябвало да се знае дали Григор Димитров ще играе в националния тим за “Купа Дейвис”. Тогава капитанът на националния тим Тодор Енев ще разгласи състава за дуела с Южна Африка на 13-14 септември в “Келвин Гроув клъб” в Кейптаун от група II на зона Европа/Африка от международното по тенис за мъже, написа “24 часа”. Шансовете българската звезда да се включи в състава обаче са минимални. Ако откаже още веднъж “Дейвис”, някогашният първенец от финалите на АТP губи късмет да взе участие на Олимпиадата в Токио следващата година, тъй като няма да дава отговор на условията на правилника за мачове в националния в олимпийския цикъл. Последното му присъединяване бе в Люксембург през 2015 година

Шансовете на Григор да попадне в схемата за Токио обаче не са огромни поради пропадането му в ранглистата. В Япония ще бъдат позволени 64-ма тенисисти поединично, като 56 от местата се заемат непосредствено, а останалите 8 се дефинират от интернационалната федерация. Това е шансът за Димитров (да не забравяме какви позиции има България в ITF), в случай че той в действителност има предпочитание да показва България на игрите, само че към този момент не е показал такова.

Положителната вест за тима ни за “Дейвис” е възобновяване на Димитър Кузманов. Пловдивчанинът лекуваше травма на коляното, само че след повече от 3 седмици пауза стартира още веднъж да тренира.

Григор сега е в Съединени американски щати и не е ясно дали счита да взе участие на шампионата в Уинстън-Сейлъм, или напряко ще се приготвя за US Open. След присъединяване си на “Мастърс 1000” в Синсинати той пусна в Instagram видео по какъв начин каца в Ню Йорк и отива на концерт на Backstreet boys и пее някои от частите на една от обичаните си групи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР